good-looking cooking

DIY ajándékötlet karácsonyra

Paleo narancsos-diós szaloncukor

 

paleo_szaloncukor_cover_600x400.jpgSzerintem mindig jó dolog ajándékot készíteni, főleg, ha az a konyhában készül. A család és a barátok is rajongani fognak érted, ha megkóstolják ezt a mindenmentes szaloncukrot, ami garantáltan finomabb és egészségesebb mint a bolti, és extra hozzávalóként benne van a szíved-lelked.

 

Hozzávalók 36 db kicsi szaloncukorhoz
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg aszalt sárgabarack 
  • 1 bio narancs reszelt héja
  • 1 ek cukormentes baracklekvár
  • 0,5 dl frissen facsart naracslé
  • 1-3 dkg Nyírfacukor
  • 1 maroknyi dió 
  • 2 dkg kókuszzsír
  • 8 dkg cukormentes étcsokoládé

 

Legalább egy órával a szaloncukor gyártás előtt az aszalt sárgabarackot áztasd be egy kis narancslébe, hogy puhább legyen és könnyebb legyen aprítani turmixszal vagy botmixxerrel. Ha kész vagy az aprítással, nincs más dolgod, mint összekeverni a darált diót, aszalt sárgabarackot, reszelt bio narancs héjat, hozzáadott cukormentes baracklekvárt és annyi narancslevet, hogy a massza összeálljon, jól formázható legyen, de ne legyen ragacsos. Kóstold meg a masszát, és attól függően, mennyire vagy édesszájú, édesítsd Nyírfacukorral. A tölteléket formázhatod kézzel, vagy kenheted szilikon formába, de ne felejts el a közepébe elrejteni egy negyed diót. Miután az összes szaloncukorral elkészültél, dobd be egy fél órára a fagyasztóba, utána könnyebb lesz vele dolgozni.

És most jön a legjobb rész, a csokoládéréteg elkészítése. Egy kis edényben forralj fel néhány dl vizet, tegyél rá egy hőálló keverőtálat, tedd bele a kókuszzsírt és a kockákra tördelt, legalább 80% kakaótartalmú étcsokoládét, és olvaszd meg a vízgőz fölött. Miután teljesen felolvadt, vedd le a tűzhelyről és várj egy kicsit, hogy a csoki visszahűljön. A melegvizes edényt ne vedd ki a csoki alól, mert az épp annyira fogja melegen tartani a csokimasszát, hogy kényelmesen tudsz majd vele dolgozni, nem kell izgulnod, hogy visszadermed. Miután bevontad a diós tölteléket csokival, a kész szaloncukrokat helyezd egy rácsra, hogy miután a csoki megdermedt, a szaloncukrod ne ragadjon le. A szaloncukrokat érdemes hűvös helyen tárolni, vagy azonnal felfalni:) 

Tetszett a videó? Tedd ki a Facebookodra! Megosztom Facebookon
süti beállítások módosítása